Кристиан Вигенин: Може да намерим най-възрастния, който да стане премиер

0
Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг тип коалиции, които могат да поставят и под риск своите решения за страната, коментира Вигенин
Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг тип коалиции, които могат да поставят и под риск своите решения за страната, коментира Вигенин Снимка: БГНЕС

Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг тип коалиции, които могат да поставят и под риск своите решения за страната

Това коментира в ефира на "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Кристиан Вигенин от БСП, който е и зам.-председател на 48-ото НС.

"Бих се пошегувал, че може би трябва да намерим най-възрастния, който да стане министър-председател, и така да продължим и с министерствата, но разбира се, това не може да е логиката, когато се съставя правителство. Аз не бих се нагърбил да давам подобни рецепти. Но изглежда – от това, което виждаме към днешна дата, пак да кажа, защото нека да видим как ще тръгне парламентът, може да видим едно сближаване на позиции на партии от гледна точка на тяхна идеологическа близост или на някаква друга основа. Защото бяхме обвинявани миналата седмица с избора на Вежди Рашидов, че някаква нова коалиция се създава, БСП работи с ГЕРБ. Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг тип коалиции, които могат да поставят и под риск своите решения за страната, а именно – евентуално решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, и други решения", коментира Вигенин.

Според него трябва да бъдем доста внимателни. "Но какво имам предвид – нека да видим как ще стартира работата на парламента, да видим има ли някаква доза на смирение, даже бих го нарекъл, от страна на политическите формации. За мен единствената възможност, която виждам, е някакво широко подкрепено правителство, експертно. Обаче БСП по принцип не е привърженик на такива решения, защото считаме, че политическите формации не би следвало да се крият зад експерти, и трябва да участват в такова правителство, такъв тип правителство, по-широко, с политически представители. Но това вече са спекулации. Аз даже не бих ги коментирал, защото всичко, което кажа – това са абсолютно едни предположения от моя страна. Задайте ми го този въпрос след седмица, може би ще мога да дам по-конкретен отговор", обясни Кристиан Вигенин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    colibri
    Аз също искам да се пошегувам като Вигенин- Парламентът не е пенсионерски клуб или пансион за благородни девици, дами и господа депутати! Смисълът е да работите за българите и България, а не за тесните Ви партийни интереси. Изборите отминаха,но не спирате гостуването си по студията. Намерете сили и разум във Вас и изпълнявайте задълженията си към нас, избирателите Ви!
  • 0
    2
    А защо не
    Такива "младоци": като Вас и от ПП и присъдружните ви коалиционни партньори доведохте държавата до "просешка тояга" и хората до крайна бедност. Доказахте си възможностите и е време наистина държавата да бъде управлявана от хора с опит. А дали ще са "най-възрастните" или по-малко възрастни, нещата опират до компетентността и опита. Хайде сега да спрете да "плюете" и да мислите не за себе си, а за народа, червени оплювковци.
  • 6
    1
    Самарин
    Г-н Вигенин,ако трябва да се търси най възрастен българин,или турчин за най високите постове в държавата,обадете се на Корнелия Нинова,тя може да Ви бъде полезна за това дело.За да си запази "кожата" за още няколко месеца,тя като пумпал се завъртя около "оста" си и се спря на 180 градуса,предлагайки за председател на най високия пост в държавата един мастит защитник на Б.Борисов,човекът с тлъстата автобиография,изпълнена с много и различни служби и длъжности.С всичките си действия,К.Нинова налива допълнителна вода в мелницата на опозицията си,която й духа ежедневно във врата.За електората на столетницата,няма да говорим.Там обезкръвяването ще е стресиращо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари