Кристиан Вигенин: БСП е готова с жалбата до Конституционния съд

1
Фокусът на БСП е към европейските избори
Фокусът на БСП е към европейските избори Снимка: БНТ

Фокусът на БСП е към европейските избори

"БСП е готова с жалбата до Конституционния съд срещу решението на депутатите новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да изкарат пълния си 9-годишен мандат", заяви в "Денят започва" по БНТ Кристиан Вигенин.

Той обясни, че преди да внесат жалбата ще обсъдят съдържанието ѝ с представители на "Възраждане" и "Има такъв народ".

"Фокусът на БСП е към европейските избори", допълни Вигенин.

По думите му БСП се намира в по-добра кондиция поради добрите резултати на местните избори, а разделението е преодоляно.

"Изборът на нови ръководства в партията ще започне непосредствено след европейските избори", каза още Кристиан Вигенин.

Вигенин поясни и за какво ще настояват от БСП при избора на ръководства на регулаторите с изтекли мандати.

"Ние държим в тези регулаторни органи - някои от тях много важни - КФН, КЗК Комисията за противодействие на корупцията да не влязат политически лица, както това се случи сега, а да влязат най-добрите професионалисти. Не е проблем толкова в партийното членство, но ние държим тези органи да не бъдат разпределяни квотно. Едно на ГЕРБ, едно на ПП, едно на ДПС и оттам нататък каквото предложат това. Това е извращение. Не се търсят най-добрите кандидатури, а в името на сглобката всеки предлага това, което сметне за най-удобно чисто партийно. Този подход е абсолютно неприемлив и застрашава интересите и на Европейския съюз", каза още Кристиан Вигенин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари