Кристиан Николов отново се изправя пред съда

0
Законът предвижда за престъплението до 20 години затвор или доживотна присъда
Законът предвижда за престъплението до 20 години затвор или доживотна присъда

Законът предвижда за престъплението до 20 години затвор или доживотна присъда

Обвиненият за катастрофата, в която загина журналиста Милен Цветков отново се изправя пред съда. След почти седем месеца в ареста Кристиан Николов поиска да излезе на свобода или да бъде пуснат под домашен арест.

Миналия понеделник обаче състав на Софийския градски съд остави без уважение искането на адвоката му и го остави зад решетките. А причините – налице е реална опасност Николов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Пред присъстващите в съдебната зала обвиняемият заяви, че няма да бяга или да бави хода на делото и ще поеме пълна отговорност за деянието си. Той изказа съболезнования и на семейството на загиналия в тежката катастрофа Милен Цветков.

Няколко дни по-късно защитата на Николов обжалва определението на магистратите и днес окончателното решение е в ръцете на Софийския апелативен съд. Разследването установи, че на 18 април 22-годишният Кристиан Николов е седнал зад волана след употреба на 3 вида наркотици вследствие на което помел автомобила на Милен Цветков, който чакал на червен светофар.

Според автотехническата експертиза той е управлявал автомобила със скорост далеч над допустимата – или с 99 км/ч при разрешени 50. За умишленото причиняване на смърт при катастрофа, в каквото е обвинен Николов, законът предвижда до 20 години затвор или доживотна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари