Кристалина Георгиева: Браво на бате Бойко

2

Премиерът Бойко Борисов заедно с вицепрезидента на Еврокомисията Кристалина Георгиева почетоха реставрирания Гигинския манастир „Св.Св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски".

Преди 6 или 7 години се разбираше, че тук има манастир по праха от колите, които се качваха нагоре, каза Борисов. За ремонта на храма бяха отпуснати средства в размер на 700 000 лв.

„Прекрасна църква. Току-що я откриваме и ще влезем с владиката да я благословим. Започната е да се прави от 1930 година. Помните преди 6 или 7 години се разбираше, че тук има манастир по праха от колите, които се качваха нагоре. Вижте сега как изглежда. Едно нещо искам само да ви кажа - Христос Воскресе!", каза министър-председателят.

"Правителството на Бойко Борисов прави всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България", коментира Кристалина Георгиева. „Като човек, който отговаря за парите на Европа искам да ви благодаря за това, че направихте отново възможно тези пари да идват в България и да служат на българските хора. Бяха спрени програмите, пари стояха и не работеха за България, но вашето правителство направи всичко възможно доверието на хората да се върне", обясни тя.

„Това, което най-много ме зарадва днес е че видях как това правителство и вие г-н премиер правите всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България. Това, че имаме манастири, училища - за това трябва да върви европейската солидарност", допълни вицепрезидентът на ЕК. Имаме 32 млрд лв. за следващите 7 години. В резултат на вашата отлична работа, на вашите министри, вече 10 млрд. са на разположение на България. Браво на бате Бойко", каза още Кристалина Георгиева.

Бойко Борисов заедно с Кристалина Георгиева и с министрите на вътрешните работи и земеделието Рмна Бъчварова и Десислава Танева и с изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие" Румен Порожанов участваха в освещаването на храма „Св. Анна" в пернишкото село Велковци. Средствата за реновирането на църквата бяха осигурени от ДФ „Земеделие". Изграждането й е било започнато през 30-те години на миналия век, като дълго време не е била довършена. 

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари