Кристалина Георгиева: Ако зимата се окаже сурова, в Европа ще има социални вълнения

1
Суровата зима може да доведе до социални вълнения в Европа
Суровата зима може да доведе до социални вълнения в Европа Снимка: European commission (audiovisual service)

Европейската комисия предложи в сряда спешни мерки за икономии на потреблението на ток

Суровата зима може да доведе до социални вълнения в Европа, където инвазията на Русия в Украйна вече доведе до "ужасни" икономически последици и подклажда страхове от рецесия, заяви ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в сряда, отбеляза Дневник.

Георгиева каза, че настоящата ситуация означава, че Европейската централна банка трябва внимателно да балансира борбата си с инфлацията, като същевременно "не забравя за необходимостта да поддържа икономиката".

"Със сигурност има страх от рецесия в някои страни или дори да не е рецесия, че ще се усети като рецесия тази зима. И ако майката природа реши да не сътрудничи, и зимата се окаже сурова, това може да доведе до някои социални вълнения", каза Георгиева, цитирана от Ройтерс.

Европейската комисия предложи в сряда спешни мерки за облекчаване на ценовия натиск от поскъпването на енергията, сред които икономии на потреблението на ток и облагането на свърхпечалбите на производителите на енергията за освобождаване на средства за подпомагане на крайните потребители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    М-хм!
    Сталино, курво продажна! И на теб да ти ЕПМ!
  • 6
    1
    ...
    направо си го кажи, ще стане гражданско неподчинение и ще ве изринат от добре затоплените офисчета и това ще е краят на европейският съюз, като такъв досега. и няма вече да излиза една фрострирана гинекокошка с пет педераста и да налагат на всички държави волята си. всеки сам ще реши за себе си на основата на взаимно уважение към суверенитета на съседа си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари