Все повече хора се обръщат към Bitcoin, за да финансират пенсионирането си

0
Ако предполагате, че криптовалутите са само за млади хора, помислете отново
Ако предполагате, че криптовалутите са само за млади хора, помислете отново

Ако предполагате, че криптовалутите са само за млади хора, помислете отново

Изглежда, че повече хора в Съединените щати от всякога се обръщат към криптовалутите, за да финансират пенсионирането си, макар че неотдавнашното пропадане на пазара е ярко напомняне, че този див пазар не е за хора със слаби сърца, съобщава Ройтерс.

Около 27% от американците на възраст между 18 и 60 години - около 50 милиона души - са притежавали или търгували с криптовалути през последните шест месеца, установи проучване, публикувано миналата седмица от криптоборсата KuCoin.

И все пак по-възрастните хора са по-отдадени на новия клас активи, отколкото общото население, според проучването, проведено в края на март, като 28% от хората на възраст над 50 години залагат на крипто като част от плановете си за ранно пенсиониране.

Най-популярните им мотиви за инвестиране в криптовалути са, че виждат в тях бъдещето на финансите, не искат да пропуснат гореща тенденция и виждат в тях начин да диверсифицират портфейлите си. 

Пазарните сътресения от последните седмици заглушиха говоренето в началото на 2022 г., че биткойн и други криптовалути ще спечелят масово приемане и ще бъдат въведени в пенсионните планове.

"Ако те (инвеститорите) искат криптовалута, тя трябва да бъде много малка алокация от портфейла им и те трябва да са готови да я загубят", каза Ерик Кнутцен, главен инвестиционен директор за стратегии за различни класове активи в Neuberger Berman.

"Не бихме го препоръчали на всички."

Всъщност биткойнът се търгува на цена от около 31 000 долара, което е с 60% по-малко от пика от 69 000 долара през ноември. А сривът на пазара означава, че инвестициите на много новодошли са дълбоко на червено.

Въпреки това криптоинвеститорите и анализаторите следят като ястреби за всякакви индикации, че биткойн може да се възстанови.

Николаос Панигирцоглу от JP Morgan и неговият глобален стратегически екип заявиха миналата седмица, че крипто хаосът е накърнил настроенията на инвеститорите дотолкова, че определени показатели сигнализират за "добра входна точка за дългосрочни инвеститори".

Биткойн фондовете, включително борсово търгуваните фондове (ETF), отбелязаха най-големия отлив от май 2021 г. насам, заявиха от JP Morgan, като добавиха, че техният позиционен показател за биткойн фючърсите на Чикагската стокова борса се доближава до територията на свръхпродажбите.

Използвайки модел, базиран на съотношението на волатилността на биткойна към златото, екипът оценява "справедливата стойност" на биткойна на 38 000 долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари