"Криминална полиция" разкрива 30% от кражбите у нас

1
Най-много обири са се извършили през април и май
Най-много обири са се извършили през април и май Видео: NOVA

Най-много обири са се извършили през април и май

„Криминална полиция” разкрива 30% от кражбите у нас. Повечето от крадците се опитват да вземат имущество, без да използват насилие, защото тогава наказанието е по-тежко. Най-много обири са се извършили през април и май. Това обяви в ефира на „Събуди се” по NOVA инспектор Росен Белишки от отдел „Криминална полиция”.

„Когато крадците наблюдават хора, обикновено тогава те имат информация, че в жилището се съхраняват по-големи суми пари, поясни той.

През седмицата два случая на жестоко пребити и ограбени възрастни хора ни накараха отново да се запитаме спят ли спокойно в селата и има ли кой да ги пази. Историите са от Северозапада. Нападателите взели от единия мъж 60 лв., убили и кучето му, а от другия 650 лв. и стек с бира. Рязали му ръцете с ножица за хартия, за да каже къде са му спестяванията.

Светослав Светославов живее сам в края на вълчедръмското село Септемврийци. Преди дни през нощта го нападнали трима мъже.

„Докато стана, единият вече беше с лопатата пред мен и ме удари в лявото ухо. След това другите двама започнаха да ме бият”, разказва потърпевшият.

Според мъжа нападателите са търсили пари, които той получил от продажбата на земя. Успяват да вземат около 650 лв. На тръгване откраднали и стек с бира, взели и сим картата от телефона му.

Другият нападнат е Стефан Стефанов. Крадецът влязъл маскиран през нощта в стаята на трудноподвижния мъж, който живее сам. Нападателят започнал да го удря, рита и заплашва.

„Каза ми: „Къде са парите, дай ги, защото ще те заколя“, сподели той.

76-годишният Стефан сам дал портфейла си с 60 лв. вътре и личните си документи. Часове след нападението, полицията задържа трима души от същото село. Ако бъдат осъдени, те могат да получат до 10 години затвор.

Подобни деяния са изключително нетърпими за обществото ни. Прокуратурата ще действа остро заедно с органите на МВР срещу подобни посегателства“, заяви районният прокурор на Монтана Емил Овчаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари