Кремен Георгиев: Януарските сметки за парно - с около 30% по-високи от декемврийските

0
Такава прогноза направи председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества
Такава прогноза направи председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Снимка: bTV / стоп кадър

Такава прогноза направи председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества

С около 30 процента по-високи може да са януарските сметки за парно спрямо декемврийските, обяви пред БНР председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев.

По думите му, увеличението се дължи на по-ниските с 3 градуса температури спрямо предходния месец:

"Средната температура през януари се движи с около 3 градуса по Целзий по-ниска от тази през декември, т.е. качваме средностатистически консумацията с 30 процента".

По-рано днес Петър Костадинов, говорител на EVN, отбеляза, че "всеки един градус по-ниска средно месечна температура води до 10% увеличение средно на потреблението, именно защото електроенергията в България масово се използва за отопление. Изводът, който можем да направим, е, че през декември използването на електроуреди за отопление води до по-голяма консумация на електроенергия и от там - във фактурите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари