Кремъл вече не може да поддържа рублата

1
Путин успокоява, че правителството прави всичко необходимо за националната валута
Путин успокоява, че правителството прави всичко необходимо за националната валута Снимка: ЕПА / БГНЕС

Помощникът на Владимир Путин Андрей Белоусов призна, че руските валутни резерви не позволяват интервенции в полза на стабилен курс на рублата и единственото оръжие за това остава определянето на основната лихва от Централната банка, съобщиха международните агенции.

Валутните резерви на Русия към момента са 300 милиарда долара, но 120 милиарда са запас на правителството, държан в Резервен фонд и Фонд „Национално благосъстояние" по информация на Белоусов. 

Останалото ще стигне за девет месеца внос на най-необходимите за страната стоки. Затова не може да се изливат повече средства, за да се задържи курса на руската валута.

Днес понижението на рублата премина нова психологическа граница и едно евро се разменяше за над 73 рубли. В края на деня бе определен официален курс на рублата за утре от 72.95 рубли за едно евро и 65.94 рубли за един долар. Това е най-ниското ниво на рублата от февруари.

Междувременно Путин разговаря с премиера на страната Дмитрий Медведев по изключително важния за страната въпрос - валутния курс. Според руския президент, правителството следи непрекъснато случващото се на валутния пазар и реагира както е необходимо.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари