Кредитен консултант: Не вземайте бързи кредити, ако можете да си ги спестите

0
„Към бързите кредити трябва да пристъпим тогава, когато нуждата е наистина неотложна, за нещо много важно и сме с ясното съзнание, че ще ги върнем в много кратък срок – в повечето случаи до месец“, поясни Тихомир Тошев
„Към бързите кредити трябва да пристъпим тогава, когато нуждата е наистина неотложна, за нещо много важно и сме с ясното съзнание, че ще ги върнем в много кратък срок – в повечето случаи до месец“, поясни Тихомир Тошев Снимка: bTV, стоп кадър

"Разходите за храна и за консумативи, както и вноската по кредита са наложителните разходи, които трябва да платим"

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ по bTV кредитният консултант Тихомир Тошев.

Според правилото за семейния бюджет 50% от месечните приходите са за неща от първа необходимост (кредити, сметки и храни), 30% за дрехи и развлечения и 20% се спестяват.

По думите на Тошев голяма част от българите успяват да спестят около 10%, а някои, за съжаление, въобще не успяват.

„Пенсионерите са хората с най-сериозен проблем в момента заради много ниските доходи. Надявам се новото правителство да работи много в тази посока. За пенсионерите няма друг избор, те първо покриват сметките за ток и вода, след това плащат лекарствата. От което остане се оправят за храна. За съжаление, затова виждаме възрастни хора в магазините, които взимат едно кисело мляко, малко сирене и се оправят на ръба на оцеляването“, добави кредитният консултант.

Той съветва да не взимаме бързи кредити, ако можем да си ги спестим.

Към бързите кредити трябва да пристъпим тогава, когато нуждата е наистина неотложна, за нещо много важно и сме с ясното съзнание, че ще ги върнем в много кратък срок – в повечето случаи до месец“, поясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари