Кражбите на зехтин в Гърция продължават въпреки предприетите мерки

1
От полицията съобщават, че най-търсената стока не само сред потребителите, но и сред крадците е зехтинът
От полицията съобщават, че най-търсената стока не само сред потребителите, но и сред крадците е зехтинът

От полицията съобщават, че най-търсената стока не само сред потребителите, но и сред крадците е зехтинът

Кражбите на зехтин в Гърция продължават въпреки предприетите мерки от производителите и органите на реда за опазването му.

От полицията съобщават, че най-търсената стока не само сред потребителите, но и сред крадците е зехтинът. Наричат го вече "зеленото злато" поради високата цена.

Собственици на маслинени плантации поставиха чипове и алармни системи, за да опазят маслините, но въпреки това грабежите се извършват постоянно.

"Вече наехме частни охранители", оплакват се фермери от Крит, цитирани от БНР. Полицията също съдейства за охрана на складовете със зехтин.

При битови кражби се търсят не само пари и злато, но и наличния зехтин в домовете, съобщават разследващи полицаи. Ежедневие са арестите и въпреки това кражбите не спират.

Властите предупреждават всички граждани и предимно чужденците да не купуват зехтин от случайни търговци и от откритите пазари, поради фалшифициране на продукта. Потребителите трябва да проверяват сертификата за качество. Често при анализ на конфискувана стока се установява, че се продава слънчогледово олио, оцветено като зехтин на цени над 10 евро за литър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    срам и позор
    Таз европа еба майката и на Гърция. От преливаща от зехтин градина, сега се крадат един друг, като кучета. Същите, като нас, глупаци с изхранване на внос от две немски бакалии, от китна градина със зеленчуци и домати. Айде на лидЕла и калфланТа, фабриките за нискокачествени говна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари