Кражба на телефонен кабел от землището на село Борисово

1
Има следи от изкопни дейности в ниви с царевица и слънчоглед, както и следи от провлачени кабели и автомобилни гуми
Има следи от изкопни дейности в ниви с царевица и слънчоглед, както и следи от провлачени кабели и автомобилни гуми

В РУ – Сливо поле разследват кражба на телефонен кабел от землището на с. Борисово.

На 30 април около 08:50 часа служители от дежурен наряд на районното управление в Сливо поле, при обход по четвъртокласния общински път, между с. Юделник и с. Борисово, са установили следи от изкопни дейности в ниви с царевица и слънчоглед, както и следи от провлачени кабели и автомобилни гуми.

Полицаите са се свързали с представител на телекомуникационната компания, стопанисваща кабелните мрежи в района, който е отишъл на място. Според заявеното от него във въпросното землище е била извършена кражба на около 850 м. телефонен кабел, от подземно кабелно трасе собственост на компанията, като той е уточнил още, че по техни данни кражбата е била извършена на 29 срещу 30 април, тъй като тогава около 00:00 часа е установено прекъсване на сигнала по това кабелно трасе.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на полицията, извършен е оглед. При него е документирано, че в почвата на нивите са изкопани и в последствие заринати общо 36 дупки/изкопи и чрез издърпване е извършена кражбата на кабела.

Случаят е документиран в РУ – Сливо поле и е започнало разследване на кражбата, като е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари