Краят на една предизвестена катастрофа!

0
Какви са провалите на ГЕРБ дотук
Какви са провалите на ГЕРБ дотук Снимка: Нова телевизия

Понякога не вярвам на очите си. Вярно е, че животът винаги надминава фантазиите. Много енергичният за политически труп Цецку се хвали на страницата си във фейсбук, че утре младежи от ГЕРБ първи ще регистрират партията за изборите за Европейски парламент. Било традиция. Винаги били първи.

И се замислих върху това, че когато Бог иска да погуби някого, първо му взема акъла. Не че в случая има какво да вземе...

Още когато Главната Мутра се включи в политиката, предрекох катастрофата. Какви са провалите на ГЕРБ дотук:

- БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА. На практика борбата беше само с конкуренцията в престъпността. Разчистиха се всички, които пречеха на мутрите на власт да грабят само за себе си. Престъпността се организира в държавна власт. Битовата престъпност нарастна, убийствата станаха почти ежедневие. Кражбите стигнаха размери и бруталност, непознати досега. И най-лошото е, че хората дори вече не ходяк в полицията. Няма смисъл. Защото голяма част от работещите там с нищо не се различават от другите рекетьори.

- БОРБА С КОРУПЦИЯТА. Вместо борба, ГЕРБ станаха символ на корупцията – нагла, безогледна и агресивна. Корупцията стана централиирана, а размерите й надминаха всякакви фантазии. Апартаменти, асансьори, тераси, къщи в Барселона, ТЕЦ-ове, „дарения”, усвояване на комисионни от обществените поръчки. ГЕРБ е равнозначно на КОРУПЦИЯ!

- ПРОВАЛ С ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА/КАТАСТРОФА. Българите вече не отиват да работят в чужбина, а се евакуират. Не искат да раждат деца в държава, в която няма бъдеще. Държавата, тоест шайката насърчава размножаването само на недосегаемите, защото те са техния електорат.

- ПРОВАЛ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. Независимостта на съдебната система беше смачкана, назначени „наши” хора, а неудобните независими съдии – преследвани.

- Провал в икономиката. Фалити на стотици хиляди малки и средни бизнеси, предимно фамилни, свиване на производството, затваряне на знакови заводи и предприятия. Пълна зависимост от чужди инвестиции.

- ПРОВАЛ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. Почти 80 % от плодовете и зеленчуците се внасят отвън. Производителите от България са притискани от една страна от безумните изисквания на Брюксел, а от друга от безкрайните бюрократични спънки и санкции. Ликвидиране на животновъдството заради странни заболявания, които не са доказани. Съмнения за умишлено обезлюдяване на Странджа с затриване на поминъка на хората.

- ПРОВАЛ В ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА. Реформите – безкрайни, пенсионерите – все по-бедни. Нагла гавра с твърденията, че пенсия от 207 лева е достатъчна за живот, който според проучванията струва минимум 630 лева на човек за месец. Все повече хора не могат да се пенсионират поради съзнателно създадени пречки или се ревизират пенсии поради „случайно” изгубени документи.

- ПРОВАЛ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. Затворени болници, здравни центрове, все по-малко лекари и специалисти. Всеки си плаща за живота и здравето – веднъж като осигуровки и след това задължителното доплащане. Който няма пари – умира.

- ПРОВАЛ В ОБРАЗОВАНИЕТО. Бюрокрацията и соросоидните изисквания към образованието доведоха до тотална катастрофа. Излизат от училище хора, които не знаят елементарни неща, основно заради неадекватната учебна програма. Засипват ги с количество, а не с качество знания. Затворени са 423 училища по време на управлението на ГЕРБ. Но пък са построени 480 нови джамии.

- ПРОВАЛ В КАДРОВАТА ПОЛИТИКА. Всичко некадърно, малоумно, мързеливо и корумпирано седна на резервната скамейка на ГЕРБ да чака да заработи за някое друго милионче или апартаментче. Подобна концентрация на нефелни некадърници никога не е имало в България. И съответно нищо читаво не могат да направят!

Провали навсякъде, докъдето са се допрели гербавите. Освен личното им облагодетелстване от властта, всичко друго е пълна катастрофа.

Но са първи в редичката за изборите. За нашите гласове. Защото нашите гласове им осигуряват още апартаменти, сауни, банкови сметки и круизи. Защото ние ги правим богати. Затова сега са първи на опашката за гласовете ни.

Докога ще се примиряваме с катастрофата? И ще им осигуряваме комфорта ДА НИ КРАДАТ?!?

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари