Красива украса за Великден само за 5 минути

0

Невинаги трябва да се прави дълга и сложна подготовка за празничната маса на Великден.

Моментът от годината е такъв, че природата се събужда и богатството на цветовете радва окото и душата. На нас ни остава просто да пренесем това настроение у дома. Нужен е малък бюджет и по около 5 минути за създаването на красив декор за масата.

Композиция в центъра

Изберете дървен поднос (или няколко) с подходящи форма и размери. Купете от зоомагазин котешка трева, а от цветарски малки колби за цветя. Подредете тревата, напълнете колбите с вода и пъхнете във всяка цвете. За още по-голям ефект на композицията добавете великденски яйца. Същата идея е напълно приложима и за други празнични поводи, като на мястото на яйцата се сложи декорация според случая.

Салфетките

Вместо на хартиени заложете на такива от плат. Сгънете ги на триъгълник или правоъгълник. Може да ги поставите легнали в чинията или изправени в зависимост от уменията за сгъване. Добавете към салфетката живо цвете. При желание го привържете към нея с красива панделка.

Нестандартни яйца

Освен класическите направете и няколко по-странни, които няма да влязат в употреба за ритуала с чукането, но безспорно ще привлекат вниманието. Например с помощта на обикновена връв направете яйце като жълъд, а друго оформете като лице на момиче с венец на главата.

Бюфет с табелки

Ако сте предвидили такъв, привлечете вниманието на гостите не просто с приготвеното от вас, а също с името на блюдото и съдържанието му. Завържете няколко малки клонки и поставете табелки с названието, като добавите нещо уточняващо, например "хапки с шоколад и бадем".

Специално внимание

Освен че ще привлечете внимание с това, че ще опишете ястията, ще покажете и много персонално отношение, ако поставите красиви табелки с имената на гостите. Дали за целта ще използвате великденски фигурки на зайчета или друг начин за закрепване на цветните картончета, е въпрос на вкус.

Източник: Mila.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари