Красимир Вълчев: Училищата решават дали 4 ноември ще е неучебен

0
Решението ще зависи от това колко изборни секции е имало на 3 ноември в даденото училище
Решението ще зависи от това колко изборни секции е имало на 3 ноември в даденото училище Снимка: БГНЕС

В графика за учебното време дните след първия и втория тур на местните избори – 28 октомври и 4 ноември, са определени като учебни дни, но изпратихме писмо до училищата, че по тяхно решение може да ги обявят за неучебни, но присъствени дни.

Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод балотажа на местните избори в неделя, предаде БТА.

Решението ще зависи от това колко изборни секции е имало на 3 ноември в даденото училище. При две изборни секции ще трябва да се изчистят две стаи и да се подредят, и това ще стане бързо и с малко намаление на часовете може да има учебен ден, дори и в училището да се учи на две смени. Вълчев допълни, че 4 ноември няма да е ден без образование и ще има образователни дейности, дейности по интереси и спортни занимания за учениците.

По-рано в приветствието си за Деня на народните будители министърът посочи, че това е един от най-съкровените български празници, който докосва сърцето на всеки българин. „Избрали сме датата първи ноември, за да си спомняме будителите и да отправяме всяка година ясно послание към бъдещите поколения – да обичат родината си, корените си, героите си”, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари