Красимир Ципов: Президентът да посочи къде вижда условия за служебен кабинет

0
С всяко едно действие правителството и конкретно премиерът, показват че се грижат за икономическия растеж, финансова стабилност, растеж на доходите, най-ниски нива на безработица за последните 15 години. Това ли са условията?
С всяко едно действие правителството и конкретно премиерът, показват че се грижат за икономическия растеж, финансова стабилност, растеж на доходите, най-ниски нива на безработица за последните 15 години. Това ли са условията? Видео: БНТ

Днешното заявление от страна на президента Румен Радев е контрапродуктивно.

Това заяви в ефира на БНТ бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов. По думите му, такова създаване на ескалация не води до спазване на принципа на взаимодействие между властите.

Дали премиерът знае какво прави ДАНС - отговорът е в нормативните актове, където съвсем ясно е разписано какви фунции има премиерът спрямо ДАНС, категоричен е Ципов.

Красимир Ципов, бивш зам.-министър на вътрешните работи: Съвсем ясно в Закона за СРС е разписано, че искането идва от конкретен орган, разрешава се от съда и се прилага от Агенция за национална сигурност. По логиката на президента би следвало да се зададе и въпрос дали по време на служебното правителство, което той назначава, знае за всяко едно действие и дали ръководителите му докладват ежедневно.

Ципов коментира и дали според него има условия за служебен кабинет, както посочи държавният глава.

Красимир Ципов, бивш зам.-министър на вътрешните работи: Може би президентът трябваше да каже къде вижда условия за служебно правителство. Аз не смятам, че в момента има такива. С всяко едно действие правителството и конкретно премиерът, показват че се грижат за икономическия растеж, финансова стабилност, растеж на доходите, най-ниски нива на безработица за последните 15 години. Това ли са условията?

Чухме и една своеобразна заплаха - че служебното правителство едва ли не ще разкрие всичко, случило се през последните години. А това правителство се назначава с една цел - да произведе избори, допълни Ципов.

Той коментира и шестте въоръжени грабежа, случили се у нас само за една седмица, като според него системата на МВР взаимодейства с прокуратурата и е последователна в своите действия.

Красимир Ципов, бивш зам.-министър на вътрешните работи: Статистиката показва спад за някои престъпления през последните години, особено телефонните измами.

Според Ципов, няма връзка в серията въоръжени грабежи и предстои още работа по разследването. Смятам, че ще има резултат от всички специализирани акции през последните дни, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари