Красимир Каракачанов: На границата не с ръце в джобовете, а с оръжие

1
На българската граница трябва да бъдат изпратени отново специалните сили, казва бившият военен министър Красимир Каракачанов
На българската граница трябва да бъдат изпратени отново специалните сили, казва бившият военен министър Красимир Каракачанов Снимка: БГНЕС

На българската граница трябва да бъдат изпратени отново специалните сили, казва бившият военен министър Красимир Каракачанов 

"Снощи на границата при с. Голям Дервент станахме свидетели на поредния случай, при който загива граничен полицай най-вероятно от опитващи се да преминат границата нелегални мигранти. Този път обаче вместо автобус, с който газят полицаите, нарушителите на българската граница използват огнестрелно оръжие.

Крайно време е да кажем истината на цялото общество такава, каквато е:

Всичко това се случва, защото управляващите през последната година и половина не вземат твърди и категорични мерки по охрана на българската граница. На българските гранични полицаи и военни, които мръзнат по границата, им е заповядано да бъдат мили и любезни с нарушителите и да не упражняват сила.

Както е добре известно, каналджийската мафия в целия свят е много добре организирана и много добре информирана. И когато виждат, че в България няма политици с гръбнак, които са готови да поемат отговорност и да защитят неприкосновеността на българската граница, а са заети със сеене на омраза в обществото, то каналджиите стават нагли.

Сега вместо да търсят всевъзможни причини и обяснения какво се е случило снощи, българските политици най-накрая трябва да излязат и да заявят пред обществото едната от двете възможни политики. Първата - България няма да се съпротивлява на нелегалните имигранти и ще ги остави да правят каквото си искат на българска територия – както се случва в момента. Другата възможна политика, на която аз съм привърженик, е българската граница да бъде охранявана строго, всеки опит за нейното нелегално преминаване да се разглежда като престъпление и срещу престъпниците да бъде използвана сила, включително и силата на оръжието.

Когато бях вицепремиер по сигурността и министър на отбраната, на границата бях изпратил специалните сили, на които бях издал заповед да не се допуска преминаването на българска територия и всеки, който е успял да премине - да бъде връщан обратно. Могат да се направят справки и да се види, че там, където бяха разположени по границата специалните сили, няма инциденти и нелегални преминавания.

Ако искаме да не загиват повече български полицаи, управляващите трябва да си поемат отговорността и да издадат подобна заповед. Границата е неприкосновена, тя не може да бъде нарушавана и всеки опит за нейното незаконно преминаване трябва да бъде спиран със сила, включително с използване на оръжие.

На българската граница трябва да бъдат изпратени отново специалните сили, които за разлика от 2017-2018 година вече са напълно окомплектовани и разполагат с подходяща техника - 98 бронирани машини 4х4 с необходимото оборудване и въоръжение - проект, който беше осъществен през последните две години от моя мандат.

Всичко останало са празни приказки и ще ни костват нови жертви и трайно настаняване на наша територия на огромен брой пришълци от целия свят"

Красимир Каракачанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари