Краси Балъков празнува юбилей!

0
Героят от САЩ '94 стана на 50 години
Героят от САЩ '94 стана на 50 години

Един от най-големите футболисти в историята на българския футбол празнува днес юбилей, припомня sportal.bg.

Краси Балъков става на 50! Великотърновецът е оставил ярка диря навсякъде след себе си и неизменно е записвал името си със златни букви в историята на всеки клуб, където е бил. Техничният халф е обичан в родния Етър, след това и в Спортинг Лисабон, а сетне и в Щутгарт, където бе част от убийственото трио в атака с Фреди Бобич и Джоване Елбер.

По-паметливите и възрастни вероятно си спомнят невероятния и изпълнен с много емоция бенефис, който швабите организираха за Бала на 29 май 2003 г. на  "Готлиб Даймлер Щадион". Двубоят беше излъчен и по телевизията в България и никой не остана равнодушен от засвидетелстваното към един българин уважение от страна на германците. Оценка за качествата му е интересът през годините на колоси като Реал Мадрид, Барселона и Интер. 

След края на футболната, Балъков стартира и треньорска кариера, като натрупа впечатляваща визитка начело на родните Черноморец и Литекс, хърватския Хайдук, германския Кайзерслаутерн, швейцарските Грасхопър и Сенкт Гален. Той неизменно е сред спряганите имена за национален селекционер.

Със сигурност човек с неговата амбиция не се задоволява никога с резултатите и все още не е казал последната си дума и на това поприще.

Екипът на Dunavmost.bg честити рождения ден на г-н Балъков и му пожелава да бъде здрав и щастлив още дълги години!

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари