Край на наводненията по булевард "Липник"

1
Общината взема мерки с повече от 600 000 лева
Общината взема мерки с повече от 600 000 лева Снимка: БГНЕС

Образуването на огромна локва, която затруднява движението под жп надлеза на бул. „Липник“ при всеки силен дъжд, ще бъде предотвратено с пълното отвеждане на водите в този район.

За целта, Община Русе обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на стойност 643 682 лева. Техническият проект обхваща уличните платна и тротоарите на „Липник“ в отсечката от кръстовището с ул. „Дебър“, където са входовете на „Практикер“ и „Кауфланд“ до ул. „Мъглиж“, като се използват съвременни оттоци и решетки с подобрени характеристики, информира Арена Медиа.

За да се подобри отвеждането на дъждовните води в съществуващата канализация, ще се използват решетки с по-голяма пропускателна възможност. Те ще бъдат чугунени и линейни и събирателна шахта от три части.

Част от дъждовните води от имотите в района също се изливат на тротоарите и уличните платна и затова при определянето на броя на необходимите отоци, размера и разполагането на решетките на най-натоварените места, ще се работи с 80% от капацитета им. Това дава възможност отоците да поемат и повърхностните води, формирани и при по-голяма интензивност на падналите валежи, като тези през лятото на 2014 година.

Всички вложени материали при строително-монтажните дейности трябва да имат сертификати за качество. Фирмите, които искат да се захванат с този обект, могат да подават оферти до 4 септември.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари