Край на фалшивите извинителни бележки

0
Кунева тръгва на лов за фалшиви извинителни бележки
Кунева тръгва на лов за фалшиви извинителни бележки Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Меглена Кунева тръгва на лов за фалшиви извинителни бележки.

Тя ще разговаря с представители на здравното ведомство и заедно ще търсят начин медицинските бележки, които извиняват ученика от ходене на училище, да бъдат съпроводени с допълнителен документ. Ако това не е възможно, ще се търси друг вариант, който да гарантира, че лекар е пратил детето вкъщи. В някои случаи освен медицинските бележки за отсъствията на учениците преподавателите изискват и амбулаторен лист от личния лекар.

„Аз смятам, че училището трябва да учи на честност, и това с фалшивите бележки има много дълбоки последици символно. Затова искам заедно с Министерството на здравеопазването да видим какво можем да направим, за да сме сигурни, че сме взели всички мерки да няма такива бележки“, отсече вчера вицепремиерът и просветен министър при откриването на учебната година в 22 средно училище „Георги С. Раковоски“.

Относно кризата с учители и свободните учителски места Кунева обясни, че незаетите бройки вече са по-малко от обявените 1400 в началото на август.

„Информацията за 1000 незаети бройки всъщност включва предучилищна възраст, хореографи, логопеди, психолози, т.е. нямаме 1000 липсващи учители“, каза Кунева пред БНТ.

Тя увери, че всички учебници са пристигнали в клас и няма повод за притеснение.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари