Крадци превърнаха в ад живота на беззащитна жена в Бургас

3
Жената се страхува дори да отиде до автобусната спирка
Жената се страхува дори да отиде до автобусната спирка

Бургазлийка се видя в чудо от съжителството си бургаските роми в кв. "Победа".

От близо две години тя не може да спи спокойно заради набезите на мургавите й съседи, пише Флагман.

Султанка Стратиева притежава наследствен имот на ул. „Петър Берон“ в бургаския квартал, където преобладават ромите. Не живее постоянно там, защото се страхува всеки път щом се наложи да остане сама. Изпитва истински ужас, дори когато трябва да отиде до спирката, защото проблемите й са почти ежедневни.

Накъсаха битумните покривни керемиди на къщата ми, направиха огромни дупки по стените, счупиха улуците, огънаха ламарината на гаражните врати, счупиха прозорците, нараниха дограмата, писаха и рисуваха по стените, оградата и вратите“, жалва се бургазлийката, която в момента живее в Хасково.

Тя и семейството и опитали с всичко да запазят имота си. Вместо стъкла сложили поликарбонат, включили и аларма, която била свързана със СОД. Но дори и това не помогнало.

Продължават хвърлянето на камъни по прозорците, виковете и ругатните през късните часове. Последната ситуация, в която изпитах страх, бе, когато група роми, вървейки след мен, започнаха да говорят на висок тон. Когато се изравнихме започнаха да се бутат, уж че си играят. Така се бутнаха в мен около 5-6 пъти. В такива моменти се чувствам беззащитна. Ако се обадя на тел. 112, докато дойдат полицаите, ромите ще се приберат в гетото и последствията са за мен“, обяснява още Султанка.

Тя е изпратила писмо до бургаската полиция, кмета Димитър Николов и Общинския съвет с молба за съдействие. Вчера стана ясно, че вече са осигурени общо 30 камери, които ще се монтират именно в кв. Победа.

Дали това ще реши проблемите на изстрадалата жена, предстои да разберем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари