Крадец се хвърли в река Марица след гонка с полицаи

1
Мъжът започнал да се дави, но намесата на униформените предотвратила фаталния изход
Мъжът започнал да се дави, но намесата на униформените предотвратила фаталния изход

Двама младежи бяха задържани от органите на реда в момента на кражба.

26-годишният крадец и 16-годишният му съучастник били спипани от униформени, докато сваляли акумулатор на автомобил, с намерението да го задигнат, пише Трафик нюз. За да осуети проверката, едното от момчетата се хвърлило в река Марица, като в опит да я преплува, едва не се удавило.

Сигналът постъпил в Трето РУ Малко след 23:00 часа снощи. Според информацията, по бул. "Марица" се чупели стъкла автомобили, за да бъде извършена кражба от тях. На място били изпратени два полицейски патрула, които открили младите извършители.

Униформените задържали 16-годишния младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирано превозно средство. Съучастникът му обаче опитал да избяга, като се хвърлил в реката след кратка гонитба с униформените.

Последвала гонка, като за предотврати задържането си, мъжът скочил в река Марица, за да я преплува. Попаднал в дълбока част от нея и започнал да се дави, но намесата на униформените предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия и извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките- Киа, Фолксваген шаран, Ауди и Рено. Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне.

Задържаният мъж е от Старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминални регистрации за извършени кражби.

16-годишното момче е от Пловдив, към момента няма други криминални прояви. Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари