КПКОНПИ дава отстранената шефка на ДКК на прокуратурата

0
Според Съвета на директорите тя нанесла сериозни финансови щети на ДКК
Според Съвета на директорите тя нанесла сериозни финансови щети на ДКК Снимка: Булфото / архив

Според Съвета на директорите тя нанесла сериозни финансови щети на ДКК

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/, дирекция "Противодействие на корупцията", започва проверка на действията на освободения изпълнителен директор на Държавна консолидационна компания ЕАД /ДКК/, съобщиха от пресцентъра на комисията. Проверката е свързана и с други действия на висши длъжностни лица от обхвата на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

На 29 ноември 2021 г. на официалната интернет страница на ДКК е публикувано прессъобщение на Съвета на директорите за освобождаване на Ваня Караганева от длъжността "изпълнителен директор", припомнят от комисията. Публикуван е и пълният текст на протокола от заседанието на Съвета с мотивите за освобождаването й. Сочат се противозаконни действия, "които нанасят сериозни финансови щети на ДКК, съответно на държавата".

Първоначално ще се пристъпи към изискване на всички относими документи от Съвета на директорите и от Министерство на икономиката, след което ще бъдат снети обяснения от ръководни длъжностни лица, посочват от комисията.

След завършване на проверката, антикорупционната комисия ще прецени изпращането на материалите на прокуратурата, при наличие на корупционни престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари