Коя е българката с два паспорта от името на кралицата

4
Елизабет II беше най-пътуващият монарх на света
Елизабет II беше най-пътуващият монарх на света Видео: NOVA

Елизабет II беше най-пътуващият монарх на света и въпреки това не притежаваше международен паспорт

Просто нямаше нужда от него, тъй като британските паспорти се издават от името на Нейно величество, както и тези в още 14 държави от британската общност.

Виктория Влаховска е от Варна. Живяла е със семейството си в Канада, а сега е в Англия. Така се оказва с два паспорта от името на покойната кралица, които скоро ще бъдат историческа рядкост, защото новите ще са от крал Чарлз III.

Първият ми паспорт от кралицата получих в Канада. Станахме канадски граждани през 2011 г. След това се преместихме в Обединеното кралство и получих британския си паспорт през 2019 г. Двете церемонии бяха коренно различни. Докато в Канада беше изключително тържествено - имаше над 100 души в залата, във Великобритания беше в условията на пандемия. Влизахме по един в залата”, разказа пред NOVA Виктория.

И споделя, че разглежда с малко тъга паспортите си след смъртта на кралицата. „Открих интересни факти. Правителствата на двете страни от името на Нейно Величество молят граничните власти да съдействат по всякакви въпроси на притежателите на тези паспорти”, каза тя.

Виктория гледа на тях не само като на лесно средство за пътуване, а като на доказателство за принадлежност. Затова, когато кралицата умира, отива в замъка Уиндзор да поднесе цветя и се натъква на един от ключовите моменти за кралското семейство през последните дни.

Успях да видя Уилям и Хари с техните съпруги. Изглеждаха много смирени, сплотени”, поясни Виктория.

На същото място вижда преди години и кралицата. „През 2017 г. бяхме на разходка в Ундзор и видях Елизабет II, която излизаше от замъка. Тя отиваше на конните състезания на „Роял Аскот”, допълни жената.

Колкото и да се чувства вече свързана с Великобритания, Виктория Влаховска не мисли да се отказва от канадския си паспорт.

И двата паспорта са еднакво ценни за мен, но ако се случи извънредна ситуация, в която и да е точка на света, ще разчитам повече на канадския си паспорт. Според канадското законодателство те трябва да евакуират своите граждани незабавно”, поясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Zтанко Трола
    Стига с тази кралица! Дайте нещо за най-великия сатрап дядя Владолф Путер! Пиша този коментар, за да си заслужа копейките по опорките спуснати от Мутрофанката!
  • 3
    2
    Брао, брао
    Е това се казва успяла жена. Навсякъде я искат
  • 7
    1
    русенец
    Стига с тази кралица, бе! Вече не смея да вдигна капака на клекалото, че да не е и там! Нито Англия някога ни е била приятел и сме видели полза от нея, нито от от кралицата им. България поднесе съболезнованията си, достатъчно е! Стига сте пълнили ефира и нета с неща, които едва ли интересуват нормалния българин!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари