Костадин Костадинов: Случващото се с партия "Възраждане" е брутална репресия

0
Костадинов посочи, че подобно действие е било извършено през 1946 г. от страна на БКП по отношение на БЗНС
Костадинов посочи, че подобно действие е било извършено през 1946 г. от страна на БКП по отношение на БЗНС

Като "брутална политическа репресия" определи случващото се с партия "Възраждане" лидерът ѝ Костадин Костадинов, който организира пресконференция в БТА днес.

Поводът за пресконференцията е искането на Софийска градска прокуратура за заличаване и разпускане на партията, обявено в съобщение до медиите. Костадинов отбеляза, че за пръв път в новата българска история прокуратурата отправя искане за заличаване и разпускане на партия заради нейната регистрация. Костадинов посочи, че в историята на България подобно действие е било извършено през 1946 г. от страна на БКП по отношение на Български земеделски народен съюз и нейният председател Никола Петков.

Петър Петров, заместник-председател на "Възраждане" заяви, че намират исканията на прокуратурата към съда за "неоснователни" и "неиздържани". Той бе категоричен, че по време на регистрацията преди шест години, не са били констатирани нередности и тогава всички документи са били проверени. "Вярваме в безпристрастността на българския съд", каза още той. Костадинов посочи, че действията на прокуратурата срещу "Възраждане" не датират от днес или от вчера. Той посочи, че партията се проверява от ДАНС от миналата година, а членове на организацията са били привиквани и разпитвани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари