Костадин Костадинов: Ще се борим "Възраждане" да е първа политическа сила

0
Подписката за референдума на еврото върви изключително успешно, заяви Костадинов
Подписката за референдума на еврото върви изключително успешно, заяви Костадинов Снимка: БНТ

Подписката за референдума на еврото върви изключително успешно, заяви Костадинов

На изборите ще се борим "Възраждане" да е първа политическа сила и смятам, че всяка една политическа сила трябва да има това за цел, заяви в "Говори сега" по БНТ председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Правителство има и винаги ще има. Не винаги обаче има парламент и аз съм доволен, че този отиде в историята, защото решенията които той взе, бяха лоши и в разрез с българския национален интерес".

Той заяви, че ПГ на "Възраждане" е ходила на всички срещи в Народното събрание в началото на 48-мия парламент, но са разбрали, че нищо не се е променило от последните избори.

Подписката за референдума на еврото върви изключително успешно, заяви Костадинов и посочи, че е вероятно "Възраждане" да съберат 500 000 подписа две седмици преди крайния срок. На въпрос ще успеят ли да проведат ли референдума преди предсрочните избори, Костадинов отговори.

"Може и да успеем, може и да не успеем, имаме срок до 10 април. Така като гледам с тези темпове, е по-вероятно да успеем, защото събираме между 40 000 -50 000 подписа на седмица".

На въпрос би ли подкрепил референдум за президентска република, Костадин Костадинов отговори, че референдуми трябва да има и той лично ще гласува в такова допитване.

По повод побоя над секретаря на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, Костадинов заяви че "Възраждане" са коментирали, че това ще се случи още при дебатите за вдигането на ветото за преговори с ЕС.

"Не цялата нация мисли по този начин и аз го знам, защото познавам много хора в Македония, но за съжаление едно кресливо малцинство, което в момента се чувства абсолютно необезпокоявано в Македония, може да наложи своето виждане на всички останали".

Костадинов заяви още, че провокациите в РСМ спрямо България са се увеличили след вдигането на ветото за ЕС, а въпросът трябва да се повдигне и в НАТО, тъй като България и Северна Македония са съюзници в Алианса..

"Знаете ли Християн Пендиков какво каза, когато беше на изслушване в Комисията за българите извън страната в парламента? Тогава предизвика горчив смях, но сега хич не ни е смешно. Той каза "Ако не ни помогнете, следващия път ще идвате в Македония на панихида на някого от нас". Затова не можем да говорим толкова безотговорно. Ако Северна Македония иска да влезе в ЕС, трябва да не допуска повече подобни прояви".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    7
    Ненормален...
    Този като говори глупости вярва ли си? Костадинов, то това не е като с парите от субсидията на партията да си направиш къща-палат /вж. предаването по НОВА ТВ на Васил Иванов/. Заради глупаците, които гласуват за теб, ще живуркаш още известно време в Парламента, но те чака съдбата на Волен Сидеров, защото сте от едно котило. Да чуваш вече нещо за него?..
  • 8
    6
    Идея
    Хубаво е после като сте готови с подписите, информационно или друга институция да ви проверят, защото втора седмица ви наблюдавам на центъра и ми се струва, че за четирите почивни дни не сте събрали повече от по 100 подписа на ден, което означава и като се има предвид , колко са гласували за Възраждане на последните избори, на национално ниво, с този референдум искате да надскочите повече от два пъти и половина гласоподавателите си, което като се има предвид профила на партията е нереално. Но е реално да използвате личните данни на хората, които не знаят за това или покойници. Нещо което са се опитали да правят други партии и организации. А на тези които си оставят безразборно лични данни и подписи ще кажа, не се чудете ако се окажете с откраднати лични данни, с някои кредит или задължение, за което ще разберете от ЧСИ.
  • 6
    5
    русенец
    Вчера като гледах как обикаляха главната улица и градската градина и нахално питаха хората дали ще подкрепят подписката ми стана ясно какъв ще е резултата. Който иска да се подпише ще отиде до Халите и ще се подпише. А и никой от двамата, които събираха подписите не се представяше, нямаше някакви отличителни знаци или бадж. Дали са спазени всички законови изисквания?
  • 8
    4
    Несамо
    Подписката вземат ЕГН всички данни по лична карта стоях и се чудих на хората които се подписваха . А можели да се използват и за други цели пример че гласуват за партията в едни престоящи избори за парламент.
  • -1
    3
    неграмотния
    и има много притихнали хора, които ще те подкрепят. спи проклетото евро и ни дай глътка суверенитет. успех.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари