Костадин Костадинов: Сделката за Шенген отваря вратата България да се превърне в огромен бежански лагер

0
Според него трябва армията да се изпрати на границите
Според него трябва армията да се изпрати на границите Снимка: bTV

Според него трябва армията да се изпрати на границите

Сделката за влизането на България в Шенген е престъпна“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

С цифри, с факти, с цитати той (Николай Денкова – б.р.) отново излъга. От европейски доклади, от Европейската агенция по убежищата. С доклада за убежището за 2023 г. ние показахме ясно и категорично, че нещата, които Денков говори са лъжа. Имаме всички основания да се притесняваме, че правителството е подписало една много лоша сделка за България, защото реално тя отваря вратата пред възможността нашата държава да се превърне в един огромен бежански лагер“, каза той.

„Правителството на Австрия за миналата година, както каза Денков, е поискало само 193- ма души, нелегални мигранти, да бъдат върнати в България, но той излъга. Правителството (на Австрия – б.р.) е поискало 6 900 души са бъдат върнати в България, а нашата държава се е произнесла само по 193 от тези искания. За другите 6 700 не се е произнесла все още. Тук австрийците настояха стриктно както беше записано в споразумението за Шенген стриктно да приложим Дъблинския протокол“, уточни Костадинов.

За 2023 г. има 22 223 молби за убежище в България, които са с 10% повече от 2022 г. и с около 40% повече от 2021 г. Имаме огромен ръст, отчете той.

Можем с Румъния и Гърция да подпишем двустранни споразумения и решаваме проблема (със сухопътната си граница - б.р.) си без да се налага да правим такива престъпни действия с националната ни сигурност", обясни Костадинов.

Той подчерта, че турската граница е много по-добре контролирана от нашата.

Според него трябва армията да се изпрати на границите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    бончо бре
    1.Първо, налагаме санкции на Русия. 2. След това заявяваме, че искаме напълно да спрем доставките на газ за Европа. 3. След това се преструваме, че не знаем кой е взривил Северен поток. 4. След това отнемаме от Газпром предприятията, отговорни за доставките на газ за Европа. 5. След това обвиняваме Русия, че е спряла доставките на газ за Европа. 6. В същото време продължаваме да купуваме руски LNG, като се правим, че не е руски.
  • -3
    5
    хи, хи,
    ние налагаме санкции на русия, ама руснаците трябва да си изпълняват договорите?!? руснаците са длъжни да си пълнят хранилищата, та сетне да им ги вземем, както и стана?!? абе бончо, те да не са мазохисти бре?!?
  • -3
    4
    до 3
    потвърждавам, току що си отворих фактурите- януари 21-ва - 26,93 лв, януари 22-ра - 133,41, януаре 23-та 179,33 и сега декември 87,50. Бончо, нашият газен Икспер, сега ще обясни! :) :) :)
  • 1
    3
    Bonkerz
    Относно газа: цените в Европа си бяха нормални (под 77 лв), преди Газпром да започне предварително планирана икономическа война срещу Европа през зимата на 2021 год., незапълвайки газохранилищата в Германия и последващо намаляване на доставките до едва 20% от капацитета и пълното спиране на Северен Поток 1. Тогава ти си се кефил как Газпром прецаква тъпите европейци, докато сметката ти е растяла все повече. Осъзнаваш ли колко со тъп? Септември 2021 цена в БГ - 69.40 лв., и Септември 2022 - 354.03 лв. 12.11.2021 г. - "Гaзпpoм" ce зaтpyднявa cъc зaпълвaнeтo нa гaзoxpaнилищaтa в Eвpoпa - възмoжнo ли e дa имa нeдocтиг нa гaз? Bъпpeĸи нapacтвaнeтo нa физичecĸитe дocтaвĸи нa pycĸи гaз зa Eвpoпa, нивoтo нa зaпacитe в гaзoxpaнилищaтa нa "Гaзпpoм" нe caмo нe ce yвeличaвa, нo дopи нaмaлявa, пишe "Koмepcaнт". B тpи oт пeттe гaзoxpaнилищa - Јеmgum, Наіdасh и Веrgеrmееr - в мoмeнтa гaз ce изпoмпвa. Bъв вceĸи cлyчaй, нивoтo нa зaпълвaнe нa coбcтвeнитe бaзи нa ĸoмпaниятa в Eвpoпa ocтaвa тpи пъти пo-ниcĸo oт cpeднoтo зa EC и дo ĸpaя нa тaзи гoдинa e физичecĸи нeвъзмoжнo дa ce нaвaĸca тoвa изocтaвaнe. Haй-гoлeмитe пoдзeмни гaзoви xpaнилищa нa "Гaзпpoм" в Eвpoпa - Rеhdеn и Јеmgum в Гepмaния и Наіdасh в Aвcтpия, oщe нe ca пpeминaли ĸъм peжим нa интeнзивнo нaгнeтявaнe нa гaз. Texнитe peзepви ca нa ĸpитичнo ниcĸo нивo и пo пopъчeниe нa Bлaдимиp Πyтин, "Гaзпpoм" тpябвaшe дa ycĸopи зaпълвaнeтo в eвpoпeйcĸитe гaзoxpaнилищa oт 8 нoeмвpи, нo cпopeд eвpoпeйcĸитe гaзoви oпepaтopи, тoвa нe ce e cлyчилo. Дpyгo xpaнилищe нa "Гaзпpoм", "Бepгepмeep" в Xoлaндия, e зaпълнeнo caмo нa 30,7% и cпopeд oпepaтopитe тo ce зaпълвa. "Газпром" ще поднови доставките по "Северен поток", но не изцяло 19 / 07 / 2022 Спирането бе обявено за периода 11-21 юли, но в Европа имаше опасения, че подаването на газ по тръбата, захранваща Германия и други европейски страни, няма да продължи, особено след като "Газпром" намали обема дни преди посочения период във връзка със спор за турбина от газопровода, която се оказа в ремонт в Канада. И вдните преди ремонта се запълваха едва 40% от капацитета заради въпросната турбина на "Сименс". "Ройтерс" същевременно цитира говорител на германското министерство на икономиката, според когото не е възможно липсата на тази турбина да е причината за ограниченото подаване: тя е част, предвидена за употреба едва от септември. Тревогата заради риска от пълно спиране на газа подтикна редица европейски държави да се готвят за най-тежките сценарии за зимно разпределяне на енергия. На 5 септември Русия се отказа от преструвките и обяви, че спира подаването на природен газ през "Северен поток 1".
  • -5
    2
    Русенец
    Относно цената на природен газ: януари 2021 - 27 лв. Януари 2024 - 84 лв. Май, с право са ни плашили за газта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари