Костадин Костадинов: Референдум за запазване на лева ще има

1
Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил, пише Костадинов
Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил, пише Костадинов Снимка: Facebook

Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил, пише Костадинов

След края на пленарното заседание все референдум за запазване на българският лев ще има. Ето какво написа в социалната мрежа Фейсбук председателят на „Възраждане" и на парламентарната група на политическата формация в 49-то Народно събрание.

„Това, което виждате на снимката, е проектът за решение относно провеждането на референдума за запазване на българския лев. С този проект се ОТХВЪРЛЯ провеждането на референдум. Това проекторешение обаче беше ОТХВЪРЛЕНО от мнозинството на тройната коалиция ППДБ, ДПС и ГЕРБ. Иначе казано, с отхвърлянето на решението за отхвърляне на референдума, референдум ще има.

Тъй като ние видяхме какво се случва, на свой ред тихо и кротко гласувахме "за", след което за по-сигурно поискахме и прегласуване, което още веднъж потвърди решението. С това точката свърши, след нея мина и следващата, а накрая свърши и парламентарният контрол.

Заседанието на парламента беше закрито. А тъй като бавиха взимането на решение до последно, сега и да искат нещо да измислят, нищо не могат да направят, защото крайният срок за произнасяне на Народното събрание по референдума изтича тази вечер в 24:00 ч.

От бързане да погазят закона и Конституцията, големите "йористи" на ПП-ДБ дори не можаха да подготвят и решение като хората - в него безпрецедентно липсваха мотиви, което само по себе си го прави нищожно. Сега вече крайното решение е в ръцете на президента, който е длъжен да се съобрази със закона и решението на НС и да насрочи референдум. Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил.

Уважаеми сънародници, референдум за запазване на лева ще има и ние българите ще го спечелим!"

Костадин Костадинов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Дора Петрова
    Кои са объркани? "Здравейте на всички! Разбира се, че няма казус, няма диспут. Волята на народните представители бе ясно изразена чрез гласуването им по предложение, което е обявено от председателя на Народното събрание, който преди гласуването заяви така "Който е за предложението за провеждане на референдум да гласува "за", който е против това да бъде проведен референдум да гласува "против"." И така тя изпълни ангажимента и задължението по ал.8 на чл.13 от Закона за прякото участие на гражданите в управлението на държавната власт и местното самоуправление където е записано, че парламента, забележете "приема решение по предложението за провеждане на референдум", а не по проекторешение на някаква комисия. И винаги е било така за последните 30 години в Народното събрание. Така че, вече решението на Народното събрание е взето. То не може да бъде прегласувано. Няма да бъде прегласувано и оттук нататък за нас като несъгласни с това решение на Народното събрание, което намираме за незаконосъобразно и противоречащи на Конституцията е отворен пътя да го оспори пред Конституционния съд, което ще се стори възможно най-скоро. Благодаря!" адв. Петър Петров, ПП "Възраждане" https://youtu.be/KiCr77ZW1JE
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари