Костадин Ангелов: Против съм разкриването на частни болници, където няма нужда

1
Според него причината за кризата с COVID-19 у нас е управлението на Стойчо Кацаров
Според него причината за кризата с COVID-19 у нас е управлението на Стойчо Кацаров Снимка: bTV

Според него причината за кризата с COVID-19 у нас е управлението на Стойчо Кацаров

"Аз съм лобист. Лобирам за държавните болници и защитавам техния интерес. От трибуната на Народното събрание бившият здравен министър каза, че ще подпише заповедта за строеж на нова болница и ще ви кажа кое не е наред – аз съм извадил от действащата Национална здравна карта в България, че потребностите за легла за активно лечение в София е 8151 легла. През 2020 г. в София имаме 10 868, т.е. 2500 легла в повече, отколкото са изискванията, за да задоволим потребността на гражданите. Ако разкрием още една болница, ще станем 3 хиляди над здравната карта. Не съм против частните болници. Аз съм против разкриването на частни болници там, където няма нужда", заяви Костадин Ангелов, по bTV

Така защити тезата си, свързана с разкриване на нова частна болница в София бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов.

"Нямаше свободни легла по здравна карта и бяха изпратени нови Съвети на директорите в "Лозенец", "Александровска" и "Пирогов". Те освободиха необходимия брой легла, намалиха се леглата в тези лечебни заведения, съкратиха се лекари и се освободиха дейности от печелившите дейности, за да може на тази болница да ѝ бъде издадено разрешение", добави още той.

Ангелов коментира още, че според доклад от проверка на Държавната финансова инспекция, назначена от настоящия финансов министър Асен Василев по времето, когато той е бил част от служебния кабинет, няма нанесени вреди на Александровска болница, както и нецелево разходвани средства.

Депутатът заяви още, че парламентарната група на ГЕРБ настоява за въвеждането на "зелен сертификат" за достъп в парламента, защото е "отговорно, медицински издържано и логично".

Според Ангелов причината за кризата с COVID-19 и ниските нива на ваксинация у нас е бившият здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

"Ако човекът, който беше най-отпред, не бе открит антиваксър и в първото си послание като министър не беше казал, че има съмнение в качеството на ваксините, можеше", каза той в отговор на въпрос дали е можело да се направи повече при управлението на COVID кризата.

"Аз не видях управление на COVID кризата, аз видях тичане след събитията. Те приеха план през месец юли, който не спазваха, който не приложиха и в един момент казаха, че е препоръчителен", допълни депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари