Костадин Ангелов: “Астра Зенека” няма да изпълни ангажимента си

1
Три дни водели изключително сериозни разговори с фирмата доставчик на всички нива
Три дни водели изключително сериозни разговори с фирмата доставчик на всички нива Снимка: БГНЕС

Три дни водели изключително сериозни разговори с фирмата доставчик на всички нива

Изключително неприятно сме изненадани от поредната неспазена договорка от фирмата, която трябваше да достави Оксфордската ваксина. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на седмичния брифинг за разпространението на COVID-19 у нас, предаде репортер на БГНЕС.

Вчера стана ясно, че “Астра Зенека” няма да достави предварително договорените дози за страната ни в срок.

117 хиляди дози пристигнаха на 22 февруари. Това е с 333 хиляди дози по-малко от поетия ангажимент за месец февруари, припомни Ангелов и продължи: Разбираме, че в страната ни няма да постъпи нито една от тези доставки.

Астра Зенека” няма да изпълни ангажимента си за доставка на 142 хиляди дози до края на месец февруари", съобщи той.

В рамките на три дни водим изключително сериозни разговори с фирмата доставчик на всички нива.

Намираме се в световна криза, трябва да има оперативни решения, които да бъдат незабавни. В рамките на два дни очакваме реакция и вземане на решения от бордове, европейски директори, които да вземат решение, че камионът за България ще тръгне. Съобщихме на фирмата, че имаме готовност да изпратим самолет. Той стои и чака. От фирмата казаха само, че производството на ваксини е процес с висока степен на сложност.

Уважаеми представители на „АстраЗенека“, нито имаме нужда от вашата учтивост и нито от вашата вежливост, имаме нужда от ваксини. Ако във вашия корпоративен свят това е допустимо, на полето на медицината има само черно и бяло – хората или са живи, или са умрели. Нямаме нужда от подобен тип учтивост. Нека се спазват уговорките, категоричен бе здравният министър.

Планираме ваксинация, планираме зелени коридори. И накрая получаваме учтиво отказваме и съобщение, че камионът ще тръгне два дни по-рано, а камионите, които не дойдоха. За тях дори не получихме буквичка, каза още Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари