Космическа агенция ще има в България

0
Това обяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева
Това обяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева Снимка: БГНЕС

Това обяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева

Предстои да бъде реализирана инициатива за сформиране на Космическа агенция у нас, каза днес във Варна министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, цитиран от БТА. Тя уточни, че се надява проектът да стане факт още през настоящата година, като към агенцията да бъдат привлечени водещи компании и образователни институции. По думите на Стойчева Министерството на иновациите и растежа е координиращ орган по политиките за космоса у нас, както и по създаването на новата структура.

Министър Стойчева бе сред гостите на откриването на новата високотехнологична лаборатория по космически технологии във Висшето военноморско училище във Варна. Оборудването ѝ е осигурено от компанията „ЕндуроСат“ ЕАД. Стойчева каза още, че чрез програмата за наука и бизнес, чийто бюджет е над 2,1 милиарда лева, министерството ще насърчава точно такъв тип съвместни проекти и комерсиализацията на научната и развойна дейност в продукти и услуги на български компании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    daskal
    Хайде, още лапачи на държавна издръжка! Комисии, агенции, институти и прочие кърлежи! А за две министерства направо съм безмълвен - на "иновациите и растежа" и на "туризма". Това граничи с лудост! Нещо като директор на водопад или управител на облачността.
  • 3
    3
    Бай Чеп
    Защо пък не? Щом имаме министерство на културата и на икономиката, защо да нямаме космическа агенция или пък министерство на океаните!
  • 4
    2
    Дсеррррр4444
    Абе вие нормални ли сте????Българите не могат да си оправят стандарта на живот,ама космическа станция щели да имат!!!!Боже,боже!!!
  • 1
    1
    Лара
    булгаристанците ток нямат, ама щели космическа агенция да имат...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари