Коронавирусът настъпва сериозно в няколко русенски училища

1
Сред новите случаи на КОВИД-19 в Русе е ученик от частното училище „Леонардо да Винчи“
Сред новите случаи на КОВИД-19 в Русе е ученик от частното училище „Леонардо да Винчи“ Видео: Русе Медиа

 

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 12 нови случая на коронавирус. Трима от тях са хоспитализирани в Университетска болница „Медика Русе“. Става дума за мъж и жена съответно на 50 и 49 години. Те живеят заедно в едно домакинство, докато при третия пациент, който също е на болнично лечение, не е установена епидемична връзка

Всички останали са в добро здравословно състояние, без сериозна симптоматика и са оставени под домашна изолация. Сред тях е и 13-годишен ученик от 7 клас в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“. За момента са установени 11 контактни лица на момчето. Всички те са от паралелката, в която се обучава. На тях също ще им се наложи да останат под 14-дневна домашна карантина.

С положителен PCR тест за коронавирусна инфекция се оказват и две учителки. Едната от тях е на 55 години и е преподавала във втори и трети клас на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Епидемичните проучвания продължават, като за момента от Гимназията по европейски езици под карантина остават 43-ма ученици. Последното посещение на учителката там е било миналия петък.

Другата жена, която е на 44-годишна възраст, е учителка в един от първите класове в СУ „Васил Левски“. Майка на едно от децата в училището съобщи специално за Dunavmost, че два първи класа са под карантина в учебното заведение, понеже болната учителка е предавала и в двата класа. Под карантина се намира и още една учителка, която предава на въпросните два класа, но по други предмети. Първата учителка е влязла в болницата, втората е без симптоми, но е под домашна изолация, а днес ще й бъде направен тест. 

Всички останали заболели са на възраст между 20 и 58 години и са от Русе, с изключение на 50-годишен мъж от село Острица.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари