Коронацията на Чарлз III е спасителна сламка за пъбовете на Острова

2
Очаква се историческото събитие да подпомогне сериозно британската икономика
Очаква се историческото събитие да подпомогне сериозно британската икономика Видео: NOVA

Очаква се историческото събитие да подпомогне сериозно британската икономика

Британците се надяват предстоящата коронация на краля им Чарлз III да съживи икономиката на страната, която е в застой от началото на миналата година, предава NOVA. Лондон е в очакване на хиляди туристи от цял свят през трите почивни дни за тържествата.

Коронацията е първото такова събитие от 70 години насам. Макар желанието на крал Чарлз III да е за по-кратка и не толкова пищна церемония, все пак се очакват впечатляващи шествия, концерти и забавления в трите празнични дни от 6 до 8 май.

Финансови анализатори смятат, че събитието ще донесе най-малко 1 млрд. паунда допълнително на британската икономика, докато организацията му ще струва около 200 млн. лири. Мнозина казват, че британското кралско семейство е като световна атракция или тематичен парк, до който всеки иска да се докосне поне веднъж в живота си. А когато става въпрос за такова значимо събитие като коронация, интересът е още по-голям.

Хотелските резервации в Лондон се увеличават, а магазините вече се пълни с всевъзможни стоки, носещи символите на монархията. Могат да се купят както скъпи порцеланови сервизи, така и най-обикновен чипс. Има за всекиго по нещо. Дори любимите кучета на покойната кралица Елизабет II са с водеща роля.

Собствениците на пъбове също се надяват на високи обороти. Някои от големите пивоварни дори пуснаха специални бири за събитието като жест към крал Чарлз III, който многократно е подкрепял старите английски кръчми, смятани за един от стълбовете на британското общество.

По време на трите празнични дни за коронацията се очаква да бъдат изпити 1 млн. литра бира. Пъбовете получиха и специално разрешение да удължат работното си време до полунощ, за да може хората да се събират в тях и да гледат заедно телевизионните предавания за коронацията и да се забавляват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари