Корнелия Нинова: За трети път спасихме България от Истанбулската конвенция

1
Като окончателно бе прието, че насилие между интимни партньори може да има само ако двамата души са били заедно поне 60 дни
Като окончателно бе прието, че насилие между интимни партньори може да има само ако двамата души са били заедно поне 60 дни Снимка: БГНЕС

Като окончателно бе прието, че насилие между интимни партньори може да има само ако двамата души са били заедно поне 60 дни

"Искаме да изразим своето задоволство, което мога да обобщя с едно изречение: за трети път БСП спази българската конституция и спаси България от Истанбулската конвенция" - така лидерката на левицата Корнелия Нинова коментира приетите поправки в Закона за защита от домашното насилие, които парламентът прие преди минути, пише вестник "24 часа".

Дебатът продължи седем часа, а законопроектът мина и на първо, и на второ четене, но претърпя промени. Като окончателно бе прието, че насилие между интимни партньори може да има само ако двамата души са били заедно поне 60 дни. Изрично бе упоменато, че те трябва да са мъж и жена, по предложение на БСП. В първоначалния вариант се говореше за "две лица".

Нинова обясни, че това е било "отваряне на вратата към нарушаване на конституционната норма, че бракът е между мъж и жена".

Защитата от домашно насилие трябва да минава през Наказателния кодекс, обясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    айде стига /e
    Oще един баджанак на коневръза, бравос на кметя ви, отменя ви здравата!
  • 5
    1
    Волният е=ач
    Значи Иатанбулска конфекция не може, ама твойто протеже в града може да Опрашва всяка Бул Ка на работата си а? Вече си откри Частна детска градина Волния Ооо сиеменител.15 парцала му висят на врата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари