Корнелия Нинова: Не е възможно да се изнася оръжие за Украйна

0
МС реши ли да се изнасят оръжия за Украйна – БСП ще напусне коалицията
МС реши ли да се изнасят оръжия за Украйна – БСП ще напусне коалицията

Министърът на икономиката и индустрията и вицепремиер Корнелия Нинова посети днес зеленчуковата борса в Първенец

"МС реши ли да се изнасят оръжия за Украйна – БСП ще напусне коалицията". Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в село Първенец, където се срещна с производители на зеленчуковата борса.

"Всякакви спекулации в момента, че реално се изнася - отново потвърждавам - нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 до 60 държави, но всичките са с краен потребител тези държави. България не може да осъществява контрол какво става след това. При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито с Русия, държа да отбележа. Стигне ли се до решение на МС за такъв износ - ние напускаме", подчерта Нинова.

„Дойдохме не само за да чуем на място търговците, но и да помогнем за решаване на проблемите им. От години отстояваме политика в защита на българското и родното производство. На фона на ръста на цените и кризата – трябва да мислим в перспектива. Това което прави кабинета в момента – миналата година подкрепата беше близо 29 млн. до този момент е 53 милиона лева като предлагаме в актуализацията да се включат допълнително 100 млн. лева. Производителите основно се оплакват от високите цени на тока. И от скъпите торове – което е нещо, за което трябва да се помисли”, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ хората се оплакват от високата за цена на тока, като мярката на правителството е да продължи подкрепата за 300 лева на мегаватчас.

"Бих предложила държавна помощ под формата на торове", добави вицепремиерът.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Бай Иван
    https://www.big5.bg/2022/04/27/%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b2-big5-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%89%d0%bd%d0%be-%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%bf%d0%b3-%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%ba/
  • 1
    1
    Бай Чеп
    Да бе! Тия украински самолети сигурно носят оръжието в Ливан! Или канадци и американци са на въоръжение с калашници? Това, че изнасяте през посредници не означава, че ръцете са ви чисти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари