Корнелия Нинова: Най-много сгрешихте като отнехте чувството за достойнство на българите

1
На парламентарното заседание лидерът на БСП отбеляза грешките и причините за оставката на кабинета "Борисов"
На парламентарното заседание лидерът на БСП отбеляза грешките и причините за оставката на кабинета "Борисов" Снимка: БГНЕС

"Отнасяхте се към народа си с високомерие и самодоволство и не го чувахте какви въпроси ви поставя". Това заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова в обръщение към правителството в оставка, предаде bTV.

"Вие загубихте категорично изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Ние спечелихме категорично тези избори, не сами, разбира се, а заедно с народа си, защото нашата партия прояви мъдрост да издигне надпартиен кандидат, човек, който в професионалния си път е доказал, че може да защитава национален интерес, че може да защитава достойнството на българския народ, че може да бъде обединител и, че такъв ще бъде и занапред. Затова го подкрепиха и млади, и средно поколение, и възрастни, хора от различни политически партии – от ГЕРБ, от реформатори, от ДПС, от АБВ. Благодарим на тези хора, благодарим на народа за мъдростта, която прояви и днес има достоен президент и вицепрезидент", каза в обръщението си председателят на БСП.

"Ние се гордеем с тази победа, но за нас това не е повод за самодоволство и агресия, защото никак не е достойно да риташ паднал на земята човек или партия", каза Нинова и допълни, че ще е безотговорно да не посочат на ГЕРБ причините и грешките за това, че са стигнали до оставка.

По думите й първата причина за това е тоталното разминаване между живия живот и политиките на правителството, между нерешените проблеми на хората и решенията, които са им предлагали:

"За мнозинството български граждани най-важният въпрос е бедността и безработицата, а и двата се решават с производство и икономика. За съжаление, вие не направихте нищо, за да има производство и икономика.

Европарите изтекоха в магистрали, в услуги, а не в производство, в кражби. Не създадохте собствена икономическа база. Родното производство, малкият и среден бизнес бяха смачкани, а чужди монополи се вихреха на гърба на българския народ. Доходите не мърдаха, а бедността растеше".

По думите на Нинова, друг важен въпрос за българските граждани е желанието им да има справедливост:

"Който убива баба на село за 20 лв. или който краде милиони от обществени поръчки – политик, властимащ, да бъде наказан. Вашата съдебна реформа не доведе до тази справедливост. Тя беше насочена само към това да овладеете съдебната система, за да я командвате, но не и за да отговорите на нуждите на хората".

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари