Корнелия Нинова извади противник на хартиената бюлетина от правната комисия

0
Явор Божанков: Няма никаква сензация, не съм изненадан от преместването ми
Явор Божанков: Няма никаква сензация, не съм изненадан от преместването ми Снимка: БГНЕС

Явор Божанков: Няма никаква сензация, не съм изненадан от преместването ми

Депутатът от БСП Явор Божанков, който се обяви за противник на връщането на хартиената бюлетина, беше „изваден“ от парламентарната Комисия по правни въпроси, която разглежда промените в Изборния кодекс, по предложение на лидерката на партията Корнелия Нинова, предава "Лекс".

Божанков не е съгласен с предложението на БСП да се въведе смесен модел за гласуване – и с машина, и с хартиени бюлетини. Той не участва в гласуването на промените в Изборния кодекс на първо четене от правната комисия. Освен това Божанков не беше в пленарната зала, когато се гласува изпращането на военна помощ за Украйна. Партията му е сред яростните противници на това, а самият той обяви, че не може да приеме тази позиция и на Украйна трябва да се помогне.

Днес Нинова предложи и парламентът прие Божанков да бъде преместен от правната в конституционната комисия. Вместо него, член на Комисията по правни въпроси стана Смиляна Нинова от БСП.

„Няма проблем. Ние сме партия, в която всеки си изразява свободно мнението. Ние сме най-демократичната партия“, беше коментарът на Нинова.

Самият Божанков също заяви, че „ няма никаква сензация“. „Конституционната комисия е не по-малко важна, ще продължа работата си в нея с всички усилия. Там ще бъда полезен. Не е изненада за мен преместването ми от правна комисия, няма нищо драматично. Не е станало без разговор с мен“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Недоумяващ
    Вече нямам никакво съмнение в правотата на Кирил Добрев!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари