Корабът „Вера Су“ отплава от Варна

0
Плавателният съд вече се казва "Сафина"
Плавателният съд вече се казва "Сафина" Снимка: Красимир Кръстев / БТА

Плавателният съд вече се казва "Сафина"

Корабът „Вера Су“, който заседна през септември 2021 година в скалите край местността Яйлата и впоследствие беше продаден на търг, отплава от Варна, сочи справка на БТА в сайта за морски трафик.

Плавателният съд, който бе продаден на търг през декември миналата година, отплава от Варна под новото си име „Сафина“.

При засядането си край Яйлата корабът бе натоварен с азотни торове. Той бе изтеглен на 26 октомври 2021 г. Товарът му бе свален с помощта на баржи, осигурени от Европейската агенция за морска безопасност.

Разходите по операцията за изтеглянето на кораба „Вера Су“ бяха 2,8 милиона лева, а след това Изпълнителната агенция „Морска администрация“ обяви търг за продажбата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари