Кораб с над 14 000 овце се преобърна в Черно море

0
Корабът се е преобърнал малко след като отплавал от пристанище Мидия
Корабът се е преобърнал малко след като отплавал от пристанище Мидия Видео: NOVA

Голям товарен кораб, превозващ над 14 хил. овце на борда, се преобърна край бреговете на румънското черноморско пристанище Мидия.

Двадесет и двамата моряци, които са били на борда, са спасени. Един от тях е имал нужда от медицинска помощ и е откаран в болница заради хипотермичен шок, който е получил, след като паднал във водата.

"Един от членовете на екипажа на кораба е паднал в морето, но веднага е бил изваден и откаран в болница", каза говорител на службата за извънредни ситуации в Констанца, цитиран от BBC, предава Дневник.

Всички моряци са сирийски граждани, а корабът "Куийн Хинд" е плавал под флага на Палау. Инцидентът е станал тази сутрин, когато товарният кораб напускал пристанището.

В спасителната операция са се включили полицаи, пожарникари и служители на военноморските сили. От местната служба за извънредни ситуации съобщават, че до 16:30 ч. са били спасени едва 40 от овцете.

© ICU Constanta

В спасителната операция участват полицаи, пожарникари и служители на военноморските сили.

"Вече успяхме са спасим някои от животните, някои от тях сами плуват до брега", обясниха местните власти. Спасителната операция по изваждането на животните ще продължи.

Все още не е известна причината, довела до частичното потъване на кораба. Предстои да започне разследване по случая. Корабът е отплавал от пристанище Мидия по обяд и трябвало да стигне до Саудитска Арабия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари