Кораб на АППД ще бъде ремонтиран

1
Плавателният съд "Осъм" е построен във Варна
Плавателният съд "Осъм" е построен във Варна Снимка: АППД

Плавателният съд "Осъм" е построен във Варна

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ обяви обществена поръчка за ремонт на корпуса на построения във Варна маркиращ кораб "Осъм". Строителството на плавателния съд бе възложено на варненския кораборемонтен и корабостроителен завод МТГ – Делфин и започна през 2017 г. Проектът бе финансиран по „FAIRway Danube“. "Осъм" влезе в състава на АППД година по-късно. Плавателният съд е с дължина 34 m, широчина 9,5 m, газене 1,4 m и достига скорост до 18 km/h., съобщава Maritime.bg.

Корабът служи за извършване на измервания и наблюдения на речното дъно и маркиране на корабоплавателния път в поддържания от АППД участък от река Дунав, от ркм. 374,100 до ркм. 610,000. Местодомуването на м/к „Осъм“ е в акваторията на котвена стоянка на АППД при ркм 493,600, Русе.

За ремонтните дейности АППД осигурява до 140 хил. лева. Избраният изпълнител следва да осигури за своя сметка капитан и механик, както и да осигури придвижването на плавателния съд до мястото за ремонт и обратно.

АППД е единствената специализирана администрация, изпълняваща функции в съответствие с вътрешното и международното право за осъществяване международните задължения на Република България по обслужването, проучването и поддържането на условията за корабоплаване по река Дунав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Пак ли ?
    Концесии докога? И как да се пълни държавната хазна? От къде,от концесиите ли?
  • 4
    1
    Абе
    Къде закараха съдовете на ГП ,изкараха ги от зимовника на пристанище изток?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари