Концерт в центъра на Русе показа танцовото изкуство на три държави

0

Богата и атрактивна програма от песни и танци представиха ансамбли от Мексико, Румъния и Индия пред жителите и гостите на Русе в неделя вечерта (27.07.2014 г).

Концертът започна от 20.00 часа на пл. „Свобода“ и беше предшестван от пъстро дефиле на участниците, което стартира от Парка на младежта, премина по главната улица „Александровска“ и приключи на сцената пред сградата на Община Русе.

Международният фолклорен фестивал се случи по инициатива на регионалния координатор на Световната организация на фолклорните фестивали Богдан Донев и Община Русе с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Чуждестранните танцьори впечатлиха с колоритно сценично присъствие, интересни танци и красиви костюми. Истински фурор предизвика Фолклорна компания „Vidanza” от Мексико, която окуражавана от бурните аплодисменти на публиката, слезе от сцената и прикани присъстващите хора да изтанцуват финалните ритми от техния последен танц.

Уникалността и изяществото на традициите и културата на индийския щат Манипур демонстрира Thoibi Manipuri Dance and Cultural Research Institute, а Cultural Association “GHIOCELUL” представи спецификата на танцовото изкуство от румънските области Банат, Трансилвания, Олтения и Молдова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари