Концесионерът на плаж „Перла” отнесе 6000 лева глоба

0
Шофьорът на затъналия джип и концесионерът спорят има ли забранителна табела на плажа
Шофьорът на затъналия джип и концесионерът спорят има ли забранителна табела на плажа Видео: bTV

6000 лева глоба получи стопанинът на плаж „Перла” край Приморско, след като джип влезе в морето.

Собственикът на мощната кола твърди, че не е имало забранителни табели, предава bTV. Концесионерът отрича. Полицията разследва случая.

В събота по обед туристи заснеха как джип не може да излезе от морето. Опитите да бъде избутан не дават резултат и се налага да бъде изтеглен от пясъка с багер. Тази сутрин собственикът на джипа определи случилото се като инцидент. "Джетът е доста тежък, захапа леко вълната, леко опитахме се и затъна. Случва се, на всеки му се е случвало, който се занимава с тези спортове", обясни Христо Щърбанов – състезател по джет ски.

Твърди, че никой от водната база не го спрял да стигне с джипа до морето. Според концесионера на плажа обаче той е минал своеволно през бариерите и табелите.

"Протоколът е такъв - да се вкара джетът до тук, оттук да се разкачи колесарът и по пясъчната ивица да влезе на ръка. Това че за удобство някой е решил да влезе с джипа си до морето и там да си разкачи джета, вече е в компетенцията на контролните органи, не наша", заяви Лъчезар Захариев – концесионер на плаж Перла.

"На шести нямаше, вчера нямаше, табелките са сложени буквално тази сутрин... Никой не ни е забранил, даже напротив, казват: "Да, вкарайте тук! Помагат ни, влизайте!Това ни е практиката тук, не се случва само тази година!", каза още Щърбанов.

"Ако наистина ситуацията е такава, в такъв случай от днес договорът за наем на съответния наемател на водния коридор ще бъде прекратен!", обясни Лъчезар Захариев – концесионер на плажПерла”. Концесионерът не е подал сигнал за нарушението. От Министерството на туризма се самосезирали след публикации в медиите.

"Ще обмислим в спешен порядък и специални законодателни промени по отношение на водните коридори и специалното обозначаване за това да няма безразборно разхождане на превозни средства на територията на морския плаж. Абсолютно недопустимо!", заяви Николина Ангелкова - министър на туризма. Ще бъде предложено глобата за автомобил на пясъка да скочи двойно – до 20 000 лева. До момента наложени санкции за подобни нарушения няма. 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари