Концесионер на плаж: Искаме с какъвто процент се увеличи наема ни, с такъв да вдигнем платените услуги

1
Най-вероятно по плажовете на Южното Черноморие това лято няма да има безплатни чадъри и шезлонги
Най-вероятно по плажовете на Южното Черноморие това лято няма да има безплатни чадъри и шезлонги

Икономическите мерки, които подпомагат останалата част от туристическия сектор, не работят за плажовете.

Това заявиха от Асоциацията на концесионерите на морски плажове, които отправят предложения към Министерството на туризма.

В договора ни е заложено ежегодно увеличение на концесионната такса или наема с процента инфлация, който е всяка година, но не е заложена индексация или процент увеличение на платената услуга. Ние ще поискаме с какъвто процент се увеличи наема, с анекс към договора да имаме право да увеличим платените услуги, коментира концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров, предава БНР. Той припомня, че договорите на повечето стопани на ивици са от 2015-2016 г. и в тях са залагани цени, които към сегашния момент не са актуални.

Концесионерите ще настояват част от наемите и концесионните такси да бъдат намалени. Най-вероятно по плажовете на Южното Черноморие това лято няма да има безплатни чадъри и шезлонги. Отново се очертава проблем със спасителите и медицинския персонал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Zxcvdgh
    Все едно в собственната си къща,да не мога да вляза,без да платя?!!! Какво е това оливане? Как е възможно, на собственото си море,в собствената си държава да не можеш да стъпиш, без да платиш? Кой си бъркаше в носа и го измисли? Не се ли напечелихте бе мангусти? Ебаси демокрациятя!!!
  • 1
    1
    Свобода
    Свободни плажове без чадъри и темп подобни това е на всички българи това е нашата природна даденост
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари