Компания на Мъск разработва имплант, с който незрящите да прогледнат

0
На първите етапи чипът ще предава изображения с ниско качество, но в крайна сметка резолюцията ще достигне нивото на нормалното човешко зрение
На първите етапи чипът ще предава изображения с ниско качество, но в крайна сметка резолюцията ще достигне нивото на нормалното човешко зрение

Blindsight вече е тестван на маймуни

Американският предприемач Илон Мъск обяви в социалната мрежа Х, че неговата компания Neuralink разработва имплант Blindsight, който ще позволи на незрящи по рождение хора да прогледнат.

Специалистите на компанията вече тестват върху маймуни новото устройство, наречено Blindsight. На първите етапи чипът ще предава изображения с ниско качество, но в крайна сметка резолюцията ще достигне нивото на нормалното човешко зрение, информира OFF News.

"Първите две приложения, към които ще се стремим при хората, са възстановяване на зрението и мисля, че това е забележително, тъй като дори ако някой никога не е имал зрение, както е сляп по рождение – ние вярваме, че пак можем да възстановим зрението. Визуалната част на кората все още е там. Дори ако никога преди не са виждали, ние сме уверени, че биха могли да прогледнат“, заявява Мъск по време на Neuralink Show & Tell през 2022 г.

През ноември 2023 г. Илон Мъск сподели, че Neuralink работи върху чип за зрение, но ще са нужни няколко години, за да бъде готов. По това време компанията се фокусира върху получаването на регулаторно одобрение за първите си опити върху хора.

Neuralink успешно имплантира своето устройство за телепатия в първия си пациент. Директорът по операции и специални проекти на компанията сподели публикация на Neuralink за първия пациент с телепатия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари