Комисията по ревизия изслушва седем институции по казуса „Илчовски”

0
Европейската прокуратура, МВР и НАП са предприели действия
Европейската прокуратура, МВР и НАП са предприели действия

Европейската прокуратура, МВР и НАП са предприели действия

Комисията по ревизията изслушва седем институции относно действията, предприети от тях, по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски, представени в комисията в 45-ото Народно събрание.

В 45-ото Народно събрание Илчовски изнесе пред депутатите твърдения за корупционни практики, като намеси и името на бившия премиер Бойко Борисов. Със случаят се е заела и Европейската прокуратура, стана ясно на заседанието на комисията на Мая Манолова днес.

„В края на предишния парламент, предишната комисия изпрати сигнали с настояване за предприемане на действия от 10 институции. По информацията, с която разполагаме от тях да се задействали 3, от една от тях имаме отговор. Може и да са предприети действия, за които не знаем”, заяви Мая Манолова.

„Европейската прокуратура, МВР и НАП са предприели действия, от Министерството на финансите има писмен отговор в който казват, че случая не е от компетентностите на министерството”, добави тя.

От Министерството на вътрешните работи докладваха, че по казуса са в непрекъснат контакт с Европейската прокуратура, като проверките продължават и в момента.

Мая Манолова посочи, че на следващо заседание на комисията ѝ отново ще покани Светослав Илчовски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари