Комисията по култура одобри предложението за повече българска музика по БНР и БНТ

1

Партия "Възраждане" предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска

Популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията "Възраждане" предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска, предаде bTV 

Генералният директор на БНР Милен Митев отбеляза, че Радиото и сега се опитва максимално да подкрепя българските артисти

"По принцип смятам, че трябва да сме предпазливи с едно законодателно изменение, което с административни мерки регулира нещо, което е в сферата на изкуството. С тази уговорка отново заявявам, че Националното радио е склонно да подкрепи всяка една инициатива, която ще бъде в полза на българските артисти. Може би големият въпрос, който трябва да решим, е дали защитаваме всички български артисти на всяка цена, без оглед на това какви изразни средства са избрали, включително и езика, или защитаваме и българския език заедно с българската музика и заявяваме категорично, че квотата трябва да важи само за музика на български език", каза Митев, цитиран от БНР.

След разгорещени спорове, повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари