Колко ще работим и колко ще почиваме през 2021 година

0
Работните дни са 249, а най-много ще почиваме през месец май - 14 дни
Работните дни са 249, а най-много ще почиваме през месец май - 14 дни Снимка: iStock

Най-много ще почиваме през месец май - 14 дни

Официалните почивни дни през следващата година са 12. Работните дни са 249, а най-много ще почиваме през месец май - 14 дни, уточнява bTV.

Новата 2021 г. традиционно започва с почивен ден – 1 януари. В случая този ден е петък и така стартираме годината с първи дълъг уикенд.

Следващият празник в календара е Денят на Освобождението на 3 март, който е национален, но е в средата на седмицата – в сряда.

През април официалният почивен ден е в края на месеца и е свързван с християнския празник Великден. На 30 април е Разпети петък и той е неработен ден.

В събота на 1 май е Денят на труда, за който ще имаме официален почивен ден през седмицата, тъй като празникът се пада през уикенда. В Неделя – 2 май, е Великден, а в понеделник също е почивен ден. На 4 май (вторник) няма да се работи заради 1 май. Така в началото на май се събират 4 почивни дни, които се сливат с почивния преди тях 30 април.

До следващия празник през май – Гергьовден, има само един работен ден и това е 5 май (сряда). След почивния четвъртък 6 май от тази седмица остава само още един работен ден в петък.

Празниците през май продължават с 24 – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В календара той се пада в петък, затова ни предстои още един дълъг уикенд от общо три почивни дни.

Без допълнителни официални почивни дни са месеците юни, юли и август.

През септември обаче имаме два такива дни – Денят на Съединението и Денят на Независимостта.

За 6 септември, когато отбелязваме Съединението, отново ще имаме дълъг уикенд, защото празникът е в понеделник. Денят на Независимостта на 22 септември обаче е сряда и ще почиваме един ден в средата на седмицата.

За Коледните празници през декември неработните дни ще са от 24 до 28 декември, или общо пет, тъй като 25 – Коледа, се пада в събота.

Последният ден на 2021 г. – 31 декември, е петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари