Колко са щастливи българите?

0
България е на 85-то място в световна класация по щастие
България е на 85-то място в световна класация по щастие

България е на 85-то място в световна класация по щастие

Румъния е сред най-щастливите страни в света. Това показва класация в рамките на Световния доклад за щастието, съобщава телевизия Диджи24, предава БТА. Изследването се прави от десет години от Мрежата на ООН за решения за устойчиво развитие и обобщава данни от близо 150 държави.

Северните ни съседи са се изкачили с 18 места нагоре до 28-а позиция в класацията и изпреварват държави като Испания, Италия, Хърватия и Турция. Финландия продължава да държи първенството, следвана от Дания и Исландия. България е 85-а, само с три позиции по-напред в сравнение с миналата година. В дъното на класацията са Ботсвана (142), Руанда (143), Зимбабве (144), Ливан (145) и Афганистан (146).

Качеството на живот на хората във всяка страна се оценява въз основа на брутния вътрешен продукт на глава от населението, продължителността на живот, социалната подкрепа, свободата на избор и усещането за корупция във всяка страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Колкото ... толкова.
    Българите са най-щастливи в нещастието си - стандарта на живота в най-бедната страна на Европа. И не само ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари