Колко калории горим с различните стилове на плуване?

0
Според физиотерапевти, плуването е най-пълноценният спорт
Според физиотерапевти, плуването е най-пълноценният спорт

Според физиотерапевти, плуването е най-пълноценният спорт

В последно време дните у нас са доста горещи. Очертава се да бъдат такива още дълго, тъй като не сме преполовили лятото.

Сега е моментът да се отдадете на един от най-добрите спортове - плуването. С него ще отстреляте два заека с един куршум. Ще си осигурите жадувана прохлада и ще подобрите физическата си форма. Положително в случая е и че може да избирате сред различни стилове - кроул, бруст, по гръб или пък бътерфлай, пише abc.es

Ползи от плуването

Според физиотерапевта Хуан Велес Резнак, плуването е най-пълноценният спорт.

"При плуване използваме повечето мускули на тялото и ангажираме всички стави. Работи се активно с долните и горните крайници", отбелязва той.

Плуването ускорява метаболизма и така горите повече калории. Освен това повишава гъвкавостта и еластичността на мускулите и ставите. Сред другите му предимства е, че укрепва дихателната система и лимфната циркулация.

Колко калории можете да изгорите с различните стилове на плуване?

Всеки стил на плуване има своите предимства.

Кроул

Това е един от най-препоръчваните стилове за мъже. Подобрява подвижността на раменете и бедрата и увеличава силата на долната част на тялото. Активно натоварвате доста мускулни групи, включително страничните коремни мускули, глутеусите и квадрицепсите. С кроул горите около 750 калории на час.

Бруст

Брустът често е възприеман като най-спокойния стил на плуване. Той подобрява подвижността на тазобедрената става и раменете и увеличава силата на долната част на тялото. Натоварването е разпределено поравно върху краката и ръцете.

При добра скорост на плуване в стил бруст може да изгорите 1000 калории на час.

По гръб

Ако имате проблеми с гърба, плувайте така. Този стил тренира мускулите на гърба и раменете. Работи се активно и с краката. С него може да изгорите до 750 калории на час.

Бътерфлай

Най-трудният стил на плуване изразходва повече енергия за час - около 1200 калории. Практикувайки го, ще укрепите мускулите на гърба и ръцете и ще подобрите гъвкавостта на раменете, бедрата и долната част на гърба. Този стил прави талията по-тънка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари