Коли паркират върху пясъчни дюни в Созопол

5
Установени ли са нарушителите и ще бъдат ли санкционирани?
Установени ли са нарушителите и ще бъдат ли санкционирани? Видео: NOVA

Установени ли са нарушителите и ще бъдат ли санкционирани?

Сигнал за десетки паркирани автомобили върху пясъчни дюни вдигна на крак инспекторите от регионалната екоинспекция в Бургас.

Лято, жега, препълнен плаж и десетки паркирани автомобили край плажната ивица, в пясъка, който се води пясъчни дюни и защитена територия. За това сигнализира Камен Попов, който е собственик на терен до морето и който не смее сам да паркира автомобила си на това място.

„Тук по документи се води плаж, който граничи с имотите, които виждате отзад. По нотариални актове и по скиците на имотите ние граничим с плаж. Това тук прилича ли ви на плаж?”, пита Камен Попов, предава NOVA.

От тук всъщност минават и тръбите на пречиствателната станция, които заустват дълбоко в морето води, и върху които не трябва да минават автомобили, особено тежка техника. Нещо, на което Камен Попов обаче често е свидетел.

„Минават, постоянно паркират, затъват, идват багери и ги теглят и по два часа не могат да излязат колите от пясъка”, обяснява Камен Попов.

Водачите на тези автомобили са на плаж, а често колите остават с дни, докато приключи почивката на туристите.

Табели има, но обозначаващи само, че има терен на пясъчни дюни. Знак за забрана за паркиране няма, от което се възползват всички. От Община Созопол уточняват, че територията е защитена и нямат правомощия да упражнят контрол. Подавали сигнал на полицията. На място проверка направиха и от РИОСВ - Бургас.

Във връзка с постъпил сигнал е извършена проверка на терен, при която е констатирано множество паркирани автомобили. В момента на проверката не са установени водачите на автомобилите. Тъй като територията предмет на сигнала попада в защитена територия по смисъла на закона на защитените територии на природна забележителност. За пясъчни дюни между къмпингите Златна рибка и Градина ще бъдат предприети съответните административно-наказателни действия срещу нарушителите”, заяви Десислава Ангелова, началник отдел „Превантивна дейност” към РИОСВ.

Екоинспекторите са записали всички регистрационни номера на паркиралите. Те ще получат санкции. А от Община Созопол ни изпратиха писмо с уточнение, че е възложено изработване на информационни табели за забрани върху дюните. Те ще бъдат монтирани поетапно на територията на всички морски плажове и дюнни образования. Но когато са готови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари